Dagarna bara springer förbi

Samtidigt som det ibland kan kännas som dagarna är evighetslånga så springer de ändå bara förbi... Redan måndag, helgen försvann i ett nafs och snart är det väl helg igen!
 
I fredags gjorde jag och Elias massa ärenden och sedan fick vi fikabesök av en kompis. Elias fick en present, en jättefin mössa med päls i som hade öronlappar. Jens jobbade på lördagen och jag och Elias fick besök av en annan kompis under dagen. Både fredag och lördagkväll bjöd på god mat, lite godis och tv-tittande. Mysigt helt enkelt! Igår vart det strålande väder och vi var ute på en långpromenad i krispig höstluft. Jens tvättade och sedan ägnade han och Elias eftermiddagen åt att titta på fotboll medan jag vart iväg och fikade på stan med en kompis. På kvällen fick vi middagsbesök, två av våra bästa vänner kom hit och åt och så kollade vi på Solsidan. 
 
Idag är det riktigt ruskväder med spöregn och blåst och Elias har således invigt sin nya fina mössa han fick i fredags. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder... Vi var ute på en timmes promenad och trodde vi skulle regna bort. Elias sov gott i vagnen medan jag blåste bort längst vägarna. 
 
Nu blir det att vara inne resten av eftermiddagen och kvällen!
 
Elias gillar att titta på sig själv i spegeln ;) 

Elias - 4 månader!

 
Idag blir Elias 4 månader, stor kille! Det firade vi med att köpa en ny pyjamas :) 
 
Fyra månader gammal, det här är Elias nu:
- Skrattar högt varje dag
- Har lärt sig ligga på mage och hålla upp sig på armbågarna
- Lär sig nya ljud var och varannan dag och pratar gärna (dock mest med mamma och pappa)
- Gillar att ligga och sova i vagnen fortfarande men verkar snart vilja komma upp sittandes i vaket tillstånd
- Sover fortfarande toppen på nätterna! Vi går upp vid åtta och han vaknar ingen eller en gång där emellan.
- Blir glad när pappa kommer hem från jobbet :) 
- Är inte lika blyg bland andra barn nu utan har börjat våga vara mer "med"
- Gillar att stoppa sina leksaker i munnen
- Har lärt sig "Elias" 
- Vill "stå" och "sitta" hela dagarna... (tungt för mamma!)

Världens finaste familj

Vår underbara lilla familj
 

Onsdag, halva veckan har gått och dra på trissor, det är snart helg - igen. Igår var Jens ledig som vanligt så jag passade på att åka och gymma på morgonen. Sedan åkte vår lilla familj till IKEA och Chilli, kollade på nya möbler/prylar och handlade lite ramar. Lax, lördagens vitvinssås och klyftpotatis till middag, fotboll på tv och en bebis som i vanlig ordning tuppade av tidigt. 
 
Idag har jag och Elias varit på biblioteket. Han var så fascinerad av bibliotekarien när hon läste ur böckerna. Han satt helt stilla i mitt knä och tittade med ögon stora som tefat och pratade lite då och då. När vi kom hem läste jag halva Rödluvan för honom och han satt på samma sätt och tittade med stora ögon och rörde vid bladen på boken. På biblioteket gillade han att titta på alla böcker som stod i hyllorna och de hade en jättemysig hörna för barnen att leka och pyssla vid. Dit ska vi gå igen, ja, redan i morgon faktiskt för då ska vi på babyrytmik!
 

Ny vecka och nya tag...

...som man brukar säga!
 
Här ser det ut som varje vecka nu för tiden. Har en del inplanerat som vanligt men mycket "fri tid" som vi ägnar åt promenader och bus & lek hemma. 
 
För att snabbt återberätta helgen var den bra, Jens var ledig och hela lilla familjen kunde äntligen umgås på lördagen. Vi var och köpte en fin matgrupp att ha i vår nya lägenhet! Sedan åkte vi förbi Elias mormor, morfar och moster och fikade. På kvällen var vi hemma och åt god mat; lax i ugn med vitvinssås och potatis. Som efterrätt blev det hallonmousse. Vi kollade på "Once upon a time" och spelade FIFA. Bra kväll alltså! På söndagen fixade vi en del hemma; strök, tvättade och jag började med Elias fotoalbum :) På eftermiddagen kom lillemans farmor på fika, och sedan tog vi en långpromenad; jag, hon och Elias, medan Jens var inne och kollade på IFK-AIK. 
 
Men så, idag då, måndag och ny vecka. 
 
Elias vaknade åtta och vi tittade på barnprogram (Babar!!) och lekte i nån timme innan vi gick upp och åt frukost. Sedan ut på den obligatoriska förmiddagspromenaden på en timme, skönt med frisk luft och Elias sov så gott. Under eftermiddagen har Elias övat mycket på sitt nya ljud "iiiihhhh". Han har även lekt med sina leksaker på mattan, övning ger färdighet och nu är han riktigt duktig på att ligga på mage. Jag har hunnit med att baka muffins.
 
Vi hade eftermiddags/kvällsbesök av Malin & Johan, fikade på mina nybakade muffins och drack kaffe. Mysigt!
 
- Sådär ja morsan, så här stark är jag!
 
 

Freeeeedag!

Playdate med bästa polarn!
 

Det är fredag, underbara fredag! Det betyder helg och Jens är ledig i helgen.Tjohooo ropar jag och Elias och dansar glädjedans i lägenheten (nåja, nåt sånt i alla fall, glada är vi!)
 
Började med att få världens härligaste nattsömn. Lilleman brukar ju vakna vid 4-5 för en slurp mat men icke i natt, han sov från 20-07.30. Gööööött som vi säger här på Västkusten! Han har gjort så några gånger nu, verkar inte som han behöver äta på natten mer vilket är så skönt. Å andra sidan ska jag inte klaga, vi har aldrig vart uppe med honom på natten utan han har alltid sovit men vaknat en, i början två, gång/gånger per natt för mat och blöjbyte och sen somnat om direkt. 
 
Hur som helst. Vi myste i sängen 40 min och sen somnade han om 50 min till så jag åt frukost och drack kaffe i lugn och ro. Bra start på dagen! Sedan har vi vart ute i det regniga västkustvädret på promenad och sedan blev det lekstund med Elias bästa polare :) En bra dag helt enkelt!
 
Ha en bra fredag allihopa!
 

Veckorna går så fort!

Jag tyckte precis vi hade helg och vips, så är det torsdag idag och snart helg igen! Om en vecka fyller Elias fyra månader. Tiden går så fort, så fort. Jag förstår verkligen vad alla menar som säger "ta vara på bebistiden, den varar inte så länge". Nej, den går ju i turbofart!
 
Vad har vi gjort i veckan då? 
 
I måndags var vi ute på promenad med Linda och hennes Sam, sedan tog vi en kaffe tillsammans och lät kidsen "leka" med varandra. Sam berättade nog många bra skämt för Elias skrattade så gott åt honom :) 
 
I tisdags var som vanligt pappa Jens ledig och vi hade en familjedag. Utöver det var jag och gymmade, nu ska mammsen bli stark och vältränad igen! Elias är en stor kille och kan numera hålla nappflaskan själv när pappa matar honom med mjölk:
 
 
Igår var det dags för föräldragrupp igen och tandläkaren var på besök. Elias vågade vara nere på mattan med de andra barnen så det var skoj! På vägen hem gick vi förbi Polarn o Pyret och inhandlade lite senhöst/vinterkläder: vindstopperoverall, fleecevantar, halskrage i ull, tröja i ull samt lite nya strumpor. Nu är vi redo för kylan!
 
Igår hade nog Elias en riktig tillväxtdag för övrigt. Han åt och sov ovanligt mycket. Sedan lekte han i babygymmet och visade lite nya färdigheter:
 
- Ligga på mage och leka med leksaker, nemas problemas, tjoar Lilleman från babygymmet!
 

Idag har morfar vart på besök, ja Elias morfar alltså. Han spenderade förmiddagen här och spexade för lilleman så han skrattade massor. När morfar gick somnade Elias som en stock! Nu har han vaknat igen och vi ska snart bege oss ut på vår sedvanliga promenad, men först, lite lek och bus här hemma. 

Älsklingsplutten!

 
Vår fina älsklingsplutt. Världens goaste bebbe! 
 
Vi har haft en fin helg så här långt. Mycket promenader, mys och lek har det blivit. Tyvärr har pappa Jens jobbat och idag är han iväg och dömer fotboll i Halmstad, men vi har haft det fint ändå. Både fredag och lördag kväll blev det myskväll med godis/snacks för hela familjen framför tv:n (nåja, Elias tuppade i vanlig ordning av tidigt och han fick inget annat än mjölk såklart...). Ikväll ska vi umgås med Malin och Johan, ska bli mycket trevligt. 
 
I övrigt har lilleman en väldigt bestämd åsikt om att mamma och pappa är bäst, bäst, bäst och att alla andra just nu är rätt kassa. Det kommer ju såklart gå över men visst är det lite jobbigt när man ser honom börja gallskrika så fort han tittar på våra besök ibland. Igår var hans mormor och morfar på besök och det tyckte inte Elias passade sig så han skrek och vart sur. Just nu är det lite så att om Elias får bestämma så ska det bara vara han, mamma och pappa instängda hemma i lägenheten med massa leksaker, sång och bus. Men som sagt, det går ju över :) 
 
I natt sov förresten Elias över nattmålet. Han brukar ju vakna runt 4-snåret och äta, men det gjorde han inte idag. Jag vaknade ju såklart i alla fall (av ren reflex) men insåg att båda mina killar låg och snosade så gott. Halv sju vaknade han och fick mat i stället och sedan sov han vidare en och en halv timme till. Mellan åtta och halv tio har vi busat i sängen och nu sover han en sväng till. Vår lilla sömntuta!

Vad har hänt sen sist?

Ett par dagar sedan vi uppdaterade här, men vi har faktiskt rätt mycket skojigheter vi hittar på under dagarna jag och Elias. Nu när det har varit så fint väder har vi passat på att vara ute massa!
 
Under helgen som var fick Elias både umgås med sin mormor, morfar, moster, farmor samt Johan & Malin. Han har börjat bli ganska mammig och pappig så det är inte alltid han blir toppenglad just nu när han träffar andra, men det går ju över ;) 
 
Vi inledde veckan med att äta lunch med Annie och hennes fem månaders bebis Charlie. Elias var mestadels en glad och nöjd kille som satt i knäet på sin mamma och spanade nyfiket på Charlie och undrade vad det var för filur. Sedan promenerade vi bort till pappa Jens jobb och handlade, skönt att promenera tycker vi!
 
Tisdagen var som vanligt en riktig familjedag, då är Jens ledig. Jag var och gymmade (första gången sen förlossningen) och det var så skönt. Vilken träningsvärk jag fick! Vi var även och fikade med Elias farbror och på kvällen hade vi en riktig myskväll med middag som Jens lagade och senaste Johan Falk-filmen. En toppendag :) 
 
Igår, onsdag, vart det så härligt väder. Tog en promenad med Linda och lille Sam, två timmar var vi ute. Sedan var jag och Elias på föräldragrupp på BVC, det var en psykolog där och pratade, väldigt intressant faktiskt. Elias är en blyg kille och vi ska låta honom vara det :) Det tyckte jag var skönt att höra, att man inte mååååste låta honom vara hos andra fastän han verkar ledsen osv utan att det bästa är att ha honom tryggt hos sig och när han själv vill låta honom vara med andra människor när man är borta. Elias är verkligen jätteolik när man är borta jämfört med hemma. 
 
Ett exempel är t ex att vi igår kväll var hemma hos Elias farmor för att fira Elias farbror som fyllde år. Jättetrevligt, god mat och gott sällskap. Elias tyckte väl det var sisådär, att vara borta på kvällen är inte hans grej... Och som sagt... Han var rätt ledsen till och från. När vi kom hem sken han upp som en sol och låg och gapflabbade i flera minuter. Sedan somnade han så gott efter lite mys i soffan.
 
Vår fina kille <3
 
Nej, nu ska jag stänga ner här för nu får vi besök av min barndomskompis och hennes två månaders bebis Amy!
 
Fina killen leker med fötterna :) 
 

Stark liten grabb!

 
Nåja, vidare värst liten är han väl inte längre... Men stark börjar han bli. Nu avskyr han i alla fall inte att ligga på mage längre och bäst träning blir som sagt av framför tv:n. 
 
Världens finaste grabb!

Plötsligt händer det!

 
Plötsligt händer det! Fick för mig att lägga Elias så han kunde se tv:n för att träna nacken (han älskar ju tv:n, ooops!). Han höll upp nacken som aldrig förr, så skoj att se. Helt plötsligt börjar han böka och stöka och vill inte vara på mage längre och vips, så rullade han runt till rygg. Sedär ja, 14 veckor gammal, äntligen :) 
 
I övrigt har vi haft en härlig dag, jag och lilleman. Som vanligt sover han i hundra år på morgonen, så fick äta frukost och kolla på tv i lugn och ro. Vi busade och lekte massa i sängen, Elias älskar att vara i bara blöjan och skoja. Han har hittat sina fötter och det var han mycket road av i morse.
 
 
Vi gick ut på promenad och hamnade på pappa Jens jobb, Elias blev glad av att träffa pappa och jag passade på att handla lite snacks inför helgen. I kväll ska nämligen Elias och Jens ha en riktig grabbkväll då jag är borta på tjejmiddag. Vi gick en sväng i affärer också när vi ändå var ute på vift innan vi landade hemma igen för fortsatt bus och mys. 
 
Nu sover lilleman en sväng och jag ska passa på att diska, tjooohej!

En ledsen kille.

Igår kväll brakade helvete lös. Nej okej, inte riktigt men nästan. Elias var såååå ledsen, en reaktion på 3-månadersvaccineringen. Han grät och grät och grät. Från 17-21 ungefär... Så ledsen kille! Hemskt att se när tårarna sprutar och ingenting hjälper. Pappa Jens fick lugnat honom tillslut i alla fall så han kunde somna. Hoppas på att det var det för idag verkar han vara som vanligt igen (peppar, peppar). 
 
Idag har vi vart på långpromenad i det sköna höstvädret. Sedan en kaffe med Sam och mamma Linda. Mysigt torsdagsnöje! Nej, nu ska jag återgå till min älskade lilla son som försöker dra sönder tungan och munnen på mig dagen till ära ;) 
 
Elias och Sam språkas vid!

Effektiva tisdag

Igår hade vi i vanlig ordning en effektiv tisdag. Jens är hemma då så vi brukar passa på att fixa och dona med massa vardagsbestyr. Igår var som sagt inget undantag. 
 
Först var vi på BVC och Elias fick 3-månvaccinet. Vi hade även valt till hepatit så det fick han också och så fick han del 2 mot rotavirus, det är flytande så det mumsar han bara i sig. Sprutorna gick bra, han skrek såklart men inte länge. I stället blev han knäpptyst och kurade ihop sig som en boll i min famn. Sedan sov han en sväng och var som vanligt fram tills seneftermiddagen/tidig kväll. Då blev han ledsen och var det från och till 2-3 timmar innan han kom till ro och somnade för natten. Nu hoppas jag på att vi slipper feber och att han ska vara som vanligt idag igen. Elias är nu 6750 gram tung och 64 cm lång!
 
Efter BVC gjorde vi lite ärenden. Elias fick två nya leksaker, en liten bitskallra med Spöket Laban och en bitgrej som man lägger i frysen som kan vara go att bita på när det börjar komma tänder. Jag fick även köpt regnställ så jag slipper bli pissblöt när vi är ute och går i höstrusket. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder ;) 
 
Hem och käka lunch och sedan tog Jens en långpromenad med Elias medan jag gick på jobbmöte. Jag fick en ny tjänst och löneökning = MYCKET glad och nöjd Sanna! Firade med att inhandla en blus jag kikat på i evigheter och så fick det bli ett fotoalbum för att sätta in alla bilder vi har på framkallning av Elias. Vi tog en fika medan Elias låg klubbad i vagnen (trött av vaccinationen).
 
Väl hemma fixade vi även i ordning tackkort som ska skickas till alla fina dopgäster och så fick vi besök av Elias farmor och farbror som bjöd på äppelpaj!
 
En mycket bra dag helt enkelt. Idag har Elias (i vanlig ordning....peppar peppar...) sovit till 10 och nu ska vi snart kila iväg till hans kompis Sam och min vän Linda för en lekdejt. Sam och Elias tjejkompis Ebba med tillhörande mamma Anna-Karin kommer också. Skoj!
 
Vår fina kille!

Elias dop - 29 september

I lördags var det dags för Elias dop och vi hade en helt fantastiskt trevlig dag. Elias skötte sig exemplariskt och var så lugn och fin i kyrkan. Dopceremonin var fin och mottagningen blev lyckad! Vill återigen tacka alla som kom och gjorde Elias dag så lyckad och full av glädje. Lägger ut några bilder, fler bilder kommer säkert framöver.
 
Mamma, pappa, älskade barn :)
 
Mina underbara killar!
 
Min syster bakade så fina doptårtor!

lillaelias.blogg.se

En blogg om vår fina lilla Elias som kom till världen 26 juni 2012.

RSS 2.0