Veckan som gått...

Oj så dåligt det har bloggats här denna veckan. Vi har haft fullt upp!
 
Det mesta har handlat om förberedelser inför dopet. Det har handlats kläder både till Elias och till pappa Jens. Maten har inhandlats och förberetts och fadderpresenter har pysslats ihop. Vi har varit på föräldragruppen och pratat om "risker i hemmet" och så har vi varit i kyrkan och träffat prästen inför morgondagens dop. Vi har varit ute och promenerat minst en timme varje dag och ja...vips! Nu är det fredag eftermiddag!
 
Ikväll ska vi duka i församlingshemmet och sedan känner jag mig redo för dopet. Det kommer bli trevligt att träffa alla och det ska bli spännande att se vad Elias tycker om gudstjänsten. 
 
Världens sötaste rumpa!

Elias - 3 månader!

Soffhäng med snutten
 
Igår blev Elias 3 månader, stora killen! Tänk vad tiden går fort, samtidigt som det känns som att han funnits här i evigheter. 
 
Tre månader gammal, det här är Elias nu: 
- Oftast glad kille som gärna bjuder på leenden och skratt
- Pratar gärna med mamma och pappa
- Tycker bättre om att leka med mamma än ensam
- Gillar att gå på promenad och få ligga i vagnen och mysa 
- Sover i egen säng som tidigare och somnar för natten mellan 19-21 och vaknar för morgon runt 09 vanligtvis. Äter 1 eller eventuellt 2 gånger däremellan. 
- Kan få akut "måste-skrika-45-sek-nu"-attack när han sovit ungefär 30-60 minuter på kvällen.
- Börjar visa tydligt att det är mamma och pappa som gäller och inte massa andra ;) 
- Tycker inte om att få mössan på huvudet!
- Är blyg när man är i sammanhang med mycket folk
- Tar på sina gosedjur/leksaker och myser med dem
- Stoppar allt i munnen

Hemmalördag

Jag och Elias en riktig hemmadag igår. Elias var på strålande humör hela dagen och lekte en hel del i babygymmet, satt i babysittern medan jag städade lägenheten och pratade högt och mycket. På kvällen vart det lördagsmys för hela lilla familjen :) 
 
Igår var jag duktig med att få Elias att sova under dagen. Han somnar väldigt sällan om man inte hjälper honom och igår fick jag honom att sova 2½ timme utspritt på tre tillfällen. Det märks så tydligt när han börjar bli trött men det är som att han inte vill sova. "Man kan ju missa nåt!"
 
Lilleman sover middag i sängen
 
 

Heja IFK!

Haha, vilka ögon, ser nästan ut som han skelar lite halvt!
 

Idag har Elias varit klädd i den här fina koftan som hans farmor gjort. I den här familjen hejar vi på IFK som ni ser :) Under koftan döljer sig en fin piké med Alfons Åberg som han fått av sin snälla moster. Härlig färg!
 
Igår var jag och Elias inne i Göteborg och fikade med Annie och hennes son Charlie. Charlie är snart fem månader, och herrejesus vad han höll igång. Högt och lågt, nästan så jag trodde att han skulle hoppa ur vagnen och skrika "Hasta la vista mama!" och skutta iväg själv, så duktig och "stabil" var han. Vi premiäråkte för övrigt pendeln också och det gick jättebra!
 
Idag har vi vart ute och gått i regnet, ändå skönt att komma ut en timme i den friska luften, trots regn. Elias har vart lite kinkig idag, dock varvat det med glada skratt och bus också, men mest har han sovit eller velat lega i famnen och småsura lite. 
 
Nu sitter vi och väntar på att pappa Jens ska komma hem. Under tiden "njuter" jag av grannen som dunkar otroligt dålig musik vägg i vägg. 

Ny kompis!

Lilleman har skaffat sig en ny bästa kompis, nämligen det här snutte-lejonet han fick av moster när han föddes. Han ligger och tar på snutten hela tiden, känner sig fram med händerna och biter lejonet i ansiktet. Lejonet får hädanefter följa med överallt så Elias kan gosa med sin lejonkompis när han vill :) 
 
Halva vardagsveckan har redan passerat, fort har det gått!
 
I måndags gjorde jag och Elias massa viktiga ärenden när det gäller lägenhetsbyte, saker som behöver fixas i vår nuvarande lägenhet och så gick vi bort till Ica Maxi där vi mötte upp Jens och veckohandlade. Igår var Jens ledig och vi planerade det sista inför dopet med mat osv, var borta hos lillemans ena gammelfarmor, packade ner sommarkläder/skor i källaren, var förbi mitt jobb och fick besök av lillemans farmor. Jag passade även på att ta en powerwalk själv i skogen, lyssnandes till Filip & Fredriks podcast. Så bra är dem, lyssna om ni inte redan gjort det!
 
Idag har vi vart på Kungsmässan och handlat jag och Elias. Elias fick nya skor, napp och nappflaska. Sedan köpte jag en bok att ha på dopet som jag hoppas alla gäster kommer vilja skriva en hälsning i! Kul att ha i framtiden :)
 

En bra helg!

Det har vart en bra helg. I och för sig tycker jag alla helger brukar vara bra helger men ändå :)
 
I fredags tog jag och mammavän Linda och knatade bort till Anna-Karin och hennes lilla Ebba för lite mamma/bebishäng. Fyra timmar, två bullar, två koppar kaffe och två glas Pepsi Max senare knatade vi hemåt igen. En trevlig fredag dag med andra ord. Kvällen vart också mycket bra, jag och Elias fick besök av Malin och vi lagade middag, åt godis och hade det trevligt. 
 
I lördags åkte jag och Elias hem till hans mormor, morfar och moster och umgicks medan pappa Jens vart på jobbet. När Jens slutat jobba åkte vi och tittade på en lägenhet och sedan blev det lördagsmys med god mat, lite vin, Superstars Celeb och Pluras Kök. 
 
Igår, söndag, tog vi oss en promenad med barnvagnen och så var vi hos Malin och Johan och fikade. Det bjöds på både blåbärskaka och banankaka, gott! Sedan städade jag lägenheten medan Jens underhöll Elias som var lite kinkig. Undrar om det vart ett av alla utvecklingssprång för idag är han sitt vanliga jag igen :)
 
Nya fina snickarbyxor som pappa Jens har köpt

Bla ga da la oo...

Bla ga da la oo... Ungefär så låter det när Elias är vaken. Oj, vad han pratar nu den lille mannen. Speciellt med mammsen. Och med tigern. Så här låg han innan idag och babblade på:
 
- Blaeuelgjaglgdjgoooo (översatt: - går du hit ofta eller!?), frågar Elias tigern.
 
I övrigt har Elias lekt med sin kompis Sam idag. Först var vi ute på promenad och sedan var vi hemma hos Sam och mamma Linda för kaffe, lek och snack. 
 
Nu sover Elias lite middag och jag passar på att surfa runt lite. Blir väl till att börja förbereda middagen om ett tag, Jens slutar åtta så vi äter efter det. Apropå mat, idag börjar "Kockarnas kamp" på TV, det ska jag se i alla fall!

Min tokunge!

Min älskade, fina tokunge. Med mössan på sniskan ser han ut som en halvgalen påve, eller nåt. Världens sötaste och finaste lille plutt. 
 
Idag har vi varit iväg hemma hos en kompis och hennes 2-årige son. Han vart lite fundersam till alla ljud som lille Kevin (min väns son) höll på med när han sprang runt och lekte, men annars gick det finnemang. Kul att träffa min vän med, få en uppdatering kring jobbet (vi jobbar tillsammans) och höra om allt annat som händer. 
 
Sedan knatade vi hemåt och Elias han umgås en sväng med sin pappa innan han (pappsen alltså, inte Elias) for vidare för domarjobb i Halmstad. Elias farmor har varit här under kvällen och myst och så har det varit några här och tittat på vår lägenhet, vi ska ju nämligen flytta. Ännu vet vi inte vart, men här ska vi inte bo kvar så länge till i alla fall. Åh, vad vi ser fram emot när vi får en ny lägenhet!

Stora killen har fått en spjälsäng

På tisdagar är Jens ledig, det är mycket trevligt tycker både jag och Elias. Dagen startade med föräldrargrupp men eftersom Elias precis är på bättringsvägen valde jag att gå utan honom. I stället fick Jens och Elias ha lite far- och sontid :) På föräldrargruppen var det en dietist på besök, pratade om smakportioner mm. Känns så avlägset men ändå inte. Om dryga två veckor är lilleman tre månader (idag blir han 11 veckor, galet vad tiden går fort). 
 
Hur som helst. Mötte upp killarna därefter och så shoppade vi en fin mössa och små vantar till Elias. Fortsatte vidare till IKEA där vi inhandlade spjälsäng. Jajamen, nu är det dags för vår stora kille att dumpa vaggan och börja sova i riktig säng. Elias sover ju så himla duktigt på nätterna (peppar, peppar) och somnar vid 20-21 och så sover han till 07-09 och vaknar bara en gång för käk däremellan och vi vill så gärna att det ska fortsätta vara så. Därför håller vi alla tummar och tår för att han ska tycka lika mycket om spjälsängen som han gör med vaggan!
 
Den här blev det, en Gulliver, från IKEA alltså. 
 
 

Snart är vi på g igen!

Elias är på bättringsvägen, det "kommer upp" mer när han hostar och snorar nu så antar att det är på väg att rensas ut. Vi kör på med koksalt samt att försöka ha hans huvud högt så ofta det går under dagen. Han är i alla fall nästan glad hela tiden så det känns bra :) Inget skrikande och sådär, men lite kramigare ibland :)
 
Jag själv blev så dålig natten mellan fredag och lördag, över 40 graders feber och frossa, sådär skojigt att amma en liten sjukling mitt i natten då ;) Men fick sova lite på förmiddagen då Jens tog Elias så det var skönt. Sedan fick mamma och syrran komma och hålla sällskap medan Jens var iväg och dömde fotboll. Blev i alla fall bättre framåt kvällen, en snabbt sjukdomsförlopp det där. 
 
Idag mår jag nästan helt bra igen, känner mig piggare så det känns riktigt bra, snart är vi på g igen! Har ju vart inne hela helgen så ser fram emot att komma ut på en promenix idag.
 
Lite bilder från igår:
 
Obligatorisk förmiddagspowernap i soffan!
 

Sådär ja, vaken och redo att hjälpa mamma med städningen. (Nåja, hänga i babysittern under tiden)
 

Gympar på pappas mage, starka killen!

Sjukstuga

I veckan har Jens varit väldigt snorig och hostig och som ett brev på posten vart även Elias sjuk igår eftermiddag/kväll. Tyckte han hostade litegranna när hans lekkamrat Sam och mamma Linda var här på besök, men tänkte inte på det så mycket. Sedan brakade det loss. Hosta och snor, snörvel och ömkanden. 
 
Lilleman ville mesta bara ligga och mysa i mammas knä och snutta hela kvällen och hade så svårt att komma till ro. Gav koksalt och la filtar under madrassen så huvudet hamnade högre, men ändå vaknade han varannan timme under natten, han som annars bara vaknar en gång efter nio... Som tur var hade han lätt att somna om när jag väl hade gett honom lite mat eller vyssjat och buffat på honom. 
 
Han är på rätt gott humör idag och har bränt av flera skratt och leenden men snoret och hostan består. Dock ingen feber och han käkar på som vanligt så vi försöker kurera honom hemma så gott det går. Har bullat upp honom i soffan så han kommer upp  med huvudet, så nu sitter han där och verkar nöjd med livet. Hoppas på att detta går över fort i alla fall och att det inte blir värre. 
 
När man är sjuk får man ha pyjamas på sig på dagen, så det så!

Gammal leksak rostar aldrig..

..eller hur är det man säger? ;) 
 
Elias hittade min gamla träskallra från Brio att leka med och den verkar trots några år på nacken fortfarande vara rolig.
 
- Skojigt skojigt med ljud!
 
-
 
Shake it!

Onsdag

God dag och hej!
 
Igår gjorde vi en utflykt till Frölunda Torg med lilleman. Min första reaktion på Frölunda Torg sen de har gjort om där: herregud vilken barn- och amningshörna. Hur fräscht som helst, stor plats för blöjbyte, sköna fotöljer där man kunde amma och dra för draperi om man så ville, lekhörna för de lite äldre barnen etc. 
 
Elias fick så fina nya kläder, ett par röda jeans, ett par snickarbyxor och en fin brunvit body. Ska visa er när han har på sig dem!
 
Idag får vi besök av en av mina bästa kompisar, det blir trevligt. Sedan ska vi ta oss ut på promenad också, det har inte blivit någon riktig promenadrunda än denna veckan då vi har varit snoriga och krassliga men idag är det alltså dags. Ska bli skönt!
 
Avslutar detta inlägg med lite "morgon-moves á la Elias".
 
- Åååååhhh hej... Dags att vakna efter min förmiddagspowernap!
 

- Morsan, ja e vaaaken! Kom igen, nu ska vi leka!

Prosit!

Här är det snorigt värre, värst är det med Jens. På god andraplats kommer jag och hittils har jag bara hört några små hostar från lilleman. Det blir till att tvätta händerna ofta och ta på mycket handsprit nu, vill gärna att vår lilla goding ska slippa snörvlandet. 
 
Elias ligger och sover sin förmiddagslur här i soffan och jag passar på att surfa runt, dricka kaffe i lugn och ro och titta på tv. Snart kommer han vakna och då blir det full rulle med lek och bus kan jag tro! Ska iväg och handla lite småprylar sen, annars har vi inget planerat förrän ikväll då Elias mormor, morfar och farmor kommer hit en sväng. 
 
Igår vart det en riktig fixaredag. Storhandling, städning och träning hans med. På kvällen gjorde vi egen pizza och kollade på film!
 
En bild på mina favoritkillar i soffan!

Lördagsmys

En glad liten herre och jag har lekt och busat nästan hela dagen, både i babygymmet, på täcket på golvet och i babysittern. Vi har sjungt ramsor och läst små sagor, han tycker mycket om när man gör det, speciellt om man gör lite rörelser till också. 
 
Vi har även haft besök av Elias mormor, moster och Elliot, Elias sov sig mest igenom besöket, men nu är han pigg igen och väntar på att pappa ska komma hem från jobbet vid fem.
 
Det var en glad liten kille som i morse blev iordninggjord för dagen.
 

Vifta med armarna...
 

...och skratta!

lillaelias.blogg.se

En blogg om vår fina lilla Elias som kom till världen 26 juni 2012.

RSS 2.0