Freaky Friday!

Soffhäng och helt paralyserad av tv:n. Tigern är självklart med!
 

Idag är det fredag vilket innebär att helgen är på intågande, egentligen inget "freaky" med det. Jag och Elias har tagit vår sedvanliga promenad på dryga timmen. Gick förbi bolaget och köpte vin att ha i kvällens köttfärspaj, mumma. Blir nog ett glas även till mammsen! Sedan mötte vi upp Elias moster, tillika min syster, för lunch och kaffe och efter det blev det en sväng i mataffären för att inhandla gottigheter till kvällen och helgen.
 
Vi har många timmar att döda innan pappa Jens kommer hem så vi får se vad vi hittar på, jag och den lille mannen. Just nu sover han här bredvid mig men vi hinner nog med en hel del bus innan pappsen anländer.

Onsdagsdejt med kompis

Idag har Elias haft en dejt med sin kompis och tillika granne Sam. De är födda på samma dag, lite extra skoj tycker deras mammor. Först blev det en promenad och sedan gick vi hem till Sam och hans mamma för kaffe och tjöt.
 
Ännu har de ingen vidare behållning i att umgås, men det kommer. Sam upptäckte i alla fall att Elias var på besök idag och tittade ett tag på honom som om han vore en superstor leksak. 
 
Elias har ju nyligen upptäckt sina händer och gör i princip inget annat än att stoppa dem i munnen och titta på dem, så gulligt. 
 
Sam till vänster, Elias till höger. Snyggt de dansar med benen bägge två!
 

- Mums mums så gott det är att äta på händerna, säger Elias. 
 

Som sagt, ännu inte jättemycket behållning av varandra... Hehe!

En skojig liten kille

Vi har en skojig liten kille. Han är mest glad hela tiden och det senaste påhittet han har är att äta/suga på sina händer. Han tittar på dem och undrar "vad tusan är det där" innan han hugger in och kalasar på dem i evighet. 
 
För övrigt har vi varit på vår första föräldragruppsträff idag. Jag skulle ljuga om jag sa att jag var helt såld... Hehe ;-) 
 
Nej, strunt i det nu. Bjussar på bilder på vår goa kille i stället!
 
- Mums mums så gott det är att äta händer, säger Lilleman.
 

- Oh nooo, mamma kom du på mig när jag käkade på händerna, attans!

2-månaderskontroll på BVC

Igår var vi på 2-månaderskontroll på BVC. Lilleman är inte så liten längre utan väger 5895 gram och mäter 60 cm. Tänk, när han föddes var han en liten plutt som låg på de nedre kurvorna och nu ligger han till och med över medelkurvan, vår stora fina kille! Han har gått upp tre kilo från det att vi åkte hem från BB och blivit 12 cm längre, inte konstigt att vi har fått lägga undan massa kläder.
 
En nybadad liten killen tillsammans med favoritgosedjuret

Måndag

Måndag och ny vecka! Helgen har varit bra och nu är det återigen tillbaka till vardagsrutinerna. Jag och Elias hemma, Jens på jobbet. 
 
Vi startade dagen med mys och lek i sängen och nu ligger Elias här bredvid mig och sover en liten svängom. Idag får vi först kaffebesök av en kompis och sedan blir det promenad med en annan vän. I eftermiddag ska vi iväg och titta på en lägenhet... Spännande! Vi avslutar dagen med middag hos Elias farmor, en bra dag helt enkelt.
 

Elias - 2 månader!

 
Idag blir Elias 2 månader. Klicka här för att se hur han såg ut när han var en månad! Oj så han har växt vår lille plutt! Vi vet inte vad han väger eller hur lång han är just nu då vi inte varit på BVC på tre veckor , men ska dit på tisdag så det ska bli spännande att se hur mycket han gått upp. 
 
Elias skrattar och ler åt allt och inget och han tycker mycket om när man sjunger och gör ramsor. Han har precis börjat slå på och efter sina leksaker i babygymmet och i sin babysitter. Muminskallran är fortfarande en stor favorit, likaså tigern som har hängt med sen BB. Han har även börjat prata litegranna och vi kan ha långa diskussioner på skötbordet eller i soffan emellanåt. Elias somnar i sin vagga vid 21 på kvällen och vi brukar inte gå upp förrän runt 8-9 (senare på helgen). Han äter en gång under natten men somnar om direkt efter mat och blöjbyte. Det märks att han känner skillnad på sin mamma och pappa gentemot andra personer och blir lite extra glad när han ser oss och är i vår närhet. 

Tummen har flyttat in hos oss

Igår fick Elias en babysitter med Tummen av sin mormor. Det kommer nog bli en favorit. Igår när vi var hemma på middag hos Elias mormor och morfar satt han i den under hela middagen, först lekte han och sedan somnade han så gott där i. Idag har han suttit i den medan vi har ätit frukost och skrattat så gott. 
 
 
Kul med en babysitter där han kommer upp lite också och kan titta sig omkring mer än vad han kan i babygymmet. Babygymmet är dock himla bra att ha när man är ensam hemma eftersom han kan ligga där själv och roa sig medan jag pysslar med annat. 
 
- Babygymmet is the shit säger Lilleman!

Lek, lek och mera lek!

Idag har vi lekt, ja herre jesus vad vi har lekt. Vi har lekt i babygymmet och vi har lekt på ett täcke på golvet med skallror och annat skoj. Nu tänkte jag mig att lilleman skulle powernappa lite bredvid mig i soffan men han ligger här klarvaken, flinar och viftar på fötterna. 
 
Gymmet är skoj tycker lilleman
 
I övrigt har vi vart på promenad, jag har hunnit styrketräna lite här hemma och så har vi vart en sväng och handlat blommor. Idag får vi besök av Elias morfar en sväng också. Vi ska nog bege oss ut på ytterligare en promenad här snart, det är både hälsosamt och ett bra tidsfördriv.

I morfars trygga famn

 
Världens finaste lillskrutt i världens bästa morfars famn. 
 

Idag ska Elias få träffa sin moster, det blir skoj det! Men innan dess ska vi få lite besök av en ur vår föräldragrupp och hennes lilla Sam, trevligt :) 

En kul mobil!

 
Den här mobilen har blivit en riktig favorit hos Elias. Den hänger ovanför skötbordet och han kan ligga och flina åt den i evigheter. Om han är lite ledsen och man lägger honom på skötbordet så han kan titta på mobilen så blir han glad igen, perfekt. Det är nästan så att man skulle ha en sådan här hängande lite var stans i lägenheten. Mobilen är köpt på IKEA för ynka 79 kronor!

Imse Vimse Spindel...

Det är så himla härligt att se hur Lilleman utvecklas och hur han blir allt mer och mer "med". Nu uppskattar han verkligen att sitta i sin pappas famn när han går runt med honom. Då kan han titta på allt möjligt spännande!
 
Något annat nytt är att han verkligen börjat uppskatta när man sjunger och gör ramsor. Vår fina lilla skatt har fått en favoritsång, nämligen "Imse vimse spindel". När man sjunger den och gör rörelser till den skrattar han så gott :)
 
- Mamma, du sjunger fult men låten är så skoj ändå :) 
 

Hos mormor och morfar!

Idag har vi varit hos Elias mormor, morfar och moster där vi blev bjudna på mycket god mat. Elias fick stå i centrum som vanligt och bjöd på flera härliga leenden och flin. Han är så söt vår lilla skatt!
 
I övrigt har den här veckan bjudit på många besök, både släkt och vänner. Något annat veckan har bjudit på är SOL så vi har spenderat mycket tid ute. 
 
Jag tog inga bilder idag när vi var hos mina föräldrar men här kommer lite bilder på Elias och hans mormor från förra veckan.
 
- Meeen mormor, tar du min napp?
 
- Hahahaha du tog min napp men lika glad är jag för det!
 
- Hörrö duru, det är min napp! Om du inte ger tillbaka den får du en smocka!
 
- Asså seriöst... Nu räknar jag till tre, annars får du dig en rak höger!

Bad i stora badkaret

Vi köpte en badbalja till Elias för flera veckor sedan men han blev aldrig riktigt förtjust i att bada i den så nu i veckan har vi börjat bada honom i stora badkaret tillsammans med oss. Det tycker han mycket bättre om, då kan han sitta i pappas knä och titta på mamma samtidigt :-) 
 

Fyra generationer

Idag var vi på besök hos Elias gammelfarmor och gammelfarfar, tillika min farmor och farfar. Tänk, nu är vi fyra generationer, häftigt :) Elias trivdes uppenbarligen mycket bra där och kände sig så hemma att han bajsade tre gånger. Det måste ändå vara ett bra betyg, haha.. 
 
Efter att ha spytt på gammelfarfar la sig Elias tillrätta och powernappade en sväng
 
Gammelfarmor var världsvan och såg ut som hon inte gjort annat än att hålla bebisar i sitt liv!

Solsken i blick!

Lillkillen har fortsatt med sitt fantastiska humör hela dagen och vi har haft en riktigt härlig dag. Efter mys och bus inomhus på förmiddagen begav jag och Elias oss ut i solen. Mötte upp en gammal god vän, drack kaffe och promenerade massa. 
 
Väl hemma igen har Elias fått busa av sig i sitt babygym. Han låg och skrattade själv åt leksakerna, mest åt det gula lejonet.
 
Elias gympar i bara body, det är ju så varmt idag!
 
Fångade ett litet skratt :) 
 
 
Nu ligger han bredvid mig i soffan och vilar och inspekterar sitt favoritgosedjur. Han längtar såklart lite efter pappa Jens nu när han varit med mig hela dagen!

God morgon!

 
Här har det varit morgonmys i soffan, bra start. Lilleman är på ett strålande morgonhumör i vanlig ordning. Snart ska jag och Elias ut i det fina sommarvädret :) 

Fredagsmys

Så var det fredag och helg igen! 
 
Det regnar här och vi har mest haft fredagsmys inomhus hela dagen; lekt, gosat och pratat. Hoppas det slutar snart så vi kan gå ut en sväng med vagnen, har lite ärenden att göra och det är alltid gott att få en promenad. 
 
Ikväll ska vi till Elias mormor och moster (morfar är på semester), blir att kolla semifinalen i handboll samt äta middag. Elias lär bli ompysslad i vanlig ordning och hans kära mamma och pappa är alltid glada över en bit mat :) 
 
Iklädd body från "Name It" som han fått av sin snälla farmor
 
Goaste filuren i världen!
 

BVC och dagens utflykt

Igår var Elias på 6-veckorskontroll. Stora killen väger nu hela 4940 gram och mätte 57 cm, har alltså gått upp två kilo från det att vi lämnade BB och även blivit 9 cm längre. Min lilleman är inte så liten längre, det är så gott att se hur han fått dubbelhaka och goa bebisveck i ljumskarna och armvecken. 
 
Idag åkte vi på utflykt till Slottskogen. Det var strålande sol och vi tog oss en promenad på en timme, käkade glass och tittade på djur. Elias låg och vilade i vagnen: 
 
 
Sedan kom vi hem och fick besök av Elias två farbröder. Mycket gos, bus och mys ledde till en välbehövlig vilostund på sisådär 45 minuter. 
 
Jag vet att jag är partisk, men är han inte världens sötaste lilla goding? 
 

6 veckor och rutiner i vardagen

Idag har det gått 6 veckor sedan lilleman kom till världen, vilken resa det har varit. Nu börjar vi verkligen lära känna vår lilla grabb, vad han gillar och vad han inte gillar. När han vill sova, äta, gosa eller leka. Vi vet på ett ungefär vilka sovtider han har och vi har fått in bra rutiner i vardagen.
 
På morgonen har vi en liten mysstund i sängen innan vi går upp runt nio. Han är pigg och glad och det blir oftast lite sång och bus i soffan under förmiddagen. Runt lunchtid brukar han sova en sväng och vi brukar passa på att göra ärenden. 
 
 
Varje eftermiddag brukar vi leka en stund i babygymmet, det tycker han mycket om. Han sparkar och pratar och lyssnar och tittar på alla färgglada leksaker i gymmet. Vi brukar även passa på att öva att ha honom lite på magen så han får träna nacken och han blir starkare och starkare för varje dag som går. 
 
 
Det blir minst en promenad i barnvagnen varje dag (om det inte spöregnar konstant!) och Elias gillar än så länge att ligga i vagnen. Antingen sover han eller så ligger han och tittar sig omkring. 
 
På kvällen blir det mysstund innan läggdags. Det blir ett sista kvällsmål runt 19-21 och då får han även på sig pyjamas och vi släcker ner litegranna och drar för gardiner. Det brukar bli lite mys i knäet och några vaggvisor innan vi lägger ner honom i sängen. Ska han badas gör han det vid den här tiden också, han börjar tycka det blir allt trevligare med badet, framförallt efteråt då jag brukar massera in honom i olja och han får ligga i bara blöjan och mysa med filt i pappsens knä. Han har enda sedan vi kom hem somnat i vaggan mellan 20.30-22 och när han har gjort det brukar vi vuxna passa på att ha lite egentid framför tv:n :) Som tidigare skrivet vaknar han för mat en gång under natten (runt 02 har det vart det senaste och då är han vaken i ungefär 15-20 minuter) och sedan en sväng vid tidig morgon men han somnar om även efter den matningen.
 
Elias kvällsmyser efter ett bad!

Ett leende!

Elias har börjat le i tid och otid, så himla gulligt! Han har gjort det sedan han var ungefär fyra veckor gammal (han blir sex veckor på tisdag) men nu är det mer tydligt och det går att locka fram leendet på ett helt annat sätt än innan. Elias tyckte pappsen var himla skoj igår och gav oss näst intill ett riktigt skratt. Men som sagt, ler gör lilleman från och till hela tiden nu, man bara smälter så söt han är. 
Lilleman ser allt bra finurlig ut med sitt söta leende! 
 
 
 
 

Tiden går så fort!

 
På bilden ovan är Elias sisådär 18 timmar gammal... Tiden går så fort, nästan för fort! Det är helt fantastiskt så snabbt han utvecklas och så stor han har blivit. Byxorna på bilden sitter tajt i midjan på Elias nu och det är snart dags att lägga dem åt sidan. Det är svårt att förstå att han har varit sådär liten! Frisyren är dock sig lik, hehe...
 

I natt sov Elias hur bra som helst. Han somnade runt halv nio och sov sedan i vaggan fram till halv sju ungefär då han fick komma upp i sängen. Däremellan behövde jag bara amma två korta gånger, en gång vid ett och en gång vid fyra. Han slocknade som vanligt direkt efter maten. Vid halv sju somnade han om i sängen och vi gick inte upp förrän efter nio. Vi håller alla tummar och tår vi har för att han ska fortsätta vara så duktig med att sova på natten. 
 
Nu ligger han och sover bredvid mig i soffan, han ska bara få lite mat och få på sig pyjamasen nästa gång han rör lite på sig och sedan ska jag natta honom i vaggan. För de vuxna i familjen väntar en kväll med spännande OS-tv!
 
 

Fotbollssupporter :)

Elias är såklart redan en hängiven fotbollssupporter och häromdagen hejade han fram Blåvitt till en mycket viktig seger i sin fina IFK-body. Men innan matchstart var både pappsen och lilleman tvungna att vila lite.  
 
 
 
Sedan vart det fart på Elias och han hejade och tjoade i sann supporteranda:
 
 
Hurra hurra, sa Elias och log nöjt åt en seger!
 

Favoriten

 
Låt mig presentera Elias favoritleksak/gosedjur: tigern. Han har hängt med sen BB och spelar en lugn melodi när man drar den i svansen. Tigern följer med lilleman överallt och nu ligger dem bägge här bredvid mig och myser.
 
Idag har Elias vart på ett strålande humör bortsett från några små¨magknip som hör bebisvardagen till. Det är hans mamma och pappa mycket glada över eftersom han ägnade hela gårdagen åt att vara missnöjd. Men det är väl så det är ibland, bara det att vi haft sån tur och sluppit det fram tills igår.
 
Han sov gott som vanligt i natt och idag var han precis som vanligt igen. Vi har hunnit med massa ärenden, bland annat har Elias fått ett eget sparkonto! Vi har haft finbesök av Helena och Johanna och nu ska vi snart ut på promenad. En bra dag helt enkelt!

lillaelias.blogg.se

En blogg om vår fina lilla Elias som kom till världen 26 juni 2012.

RSS 2.0