Pytteliten blir större!

 
Elias fick den här fina bodyn från Lundmyr of Sweden av sin farbror (och farmor!). Den är i storlek 62 så när vi fick den tänkte jag att det var lång tid kvar tills han blev så stor. Men nejdå, nu passar den, om än dock liiiite stor på bredden, men på längden sitter den finfint. Nu överger vi helt 44- och 50-kläderna och använder enbart 56 och 62. Stora, fina killen!

Friskförklarad liten grabb!

 
I fredags blev äntligen Elias helt friskförklarad från sjukdom och utskriven från sjukhuset. Även om vi tycker att han har verkat frisk så är det alltid skönt att få svart på vitt. Nu hoppas vi att det dröjer lååååång tid tills han blir sjuk igen (för sjuka blir dem ju, de små liven). Visserligen är han ju fortfarande lite rosslig men sån är han, det sa doktorn i fredags med, att en del barn är mer rossliga och det är inget konstigt med det. Så länge de inte har feber eller andra symptom är det inget att bry sig om. 
 
I fredags var vi som sagt tillbaka på Drottning Silvias barnsjukhus, kvart i tio entrade vi barnfysiologen där Elias fick insprutat ett ämne i kroppen som sedan används vid själva scanningen av njurarna. Sedan fick vi "ledigt" i fyra timmar. Dem spenderade vi genom att promenera cirka 5 km på Skatås fina skogsvägar, titta på när Blåvitt hade träning (det ska börjas i tid med fotboll!) och käka lunch. Väl tillbaka på sjukhuset genomfördes scanningen och bilderna togs. Det tog ungefär 15 minuter och Elias somnade under tiden. Läkaren tittade på bilderna och konstaterade att allt såg bra ut, pjuu!
 
Tack och hej sa vi, hoppas vi inte ses igen på länge!

Utflykt till Tjolöholms slott

Vi har haft ett par dagar med fint sommarväder och i torsdags var vi iväg på en utflykt till Tjolöholms slott som ligger precis vid havet. Vi låg på gräset och fikade och solade (nåja, inte Elias såklart) i 3-4 timmar tillsammans med Johan och Malin. Elias tyckte det var väldigt kul att få ligga på filten och titta på allt spännande runt omkring. 
 
Sommarklädd pojke i vagnen :)
 
Mammsen solar och lilleman spanar
 
"Hands up, baby hands up" sjöng Elias och somnade in i skuggan

Elias - 1 månad!

 
I torsdags, den 26 juli, firade Elias en månad. Vad stor han har blivit och vad snabbt tiden har gått. Vår fina, fina lilla kille har växt så det knakat och han har till och med växt ut en del kläder. Han väger numera 4210 gram (snart äntligen uppe på "normalkurvan") och är 55 cm lång. På en månad har han alltså ökat 1150 gram och blivit 7 cm längre. Stora killen!
 
En månad gammal han kan fixera blicken och är väldigt "med" hela tiden. Han stirrar överallt med sina stora fina gråblåa ögon. Han tycker mycket om sin Muminskallra och kan följa den med blicken. Han håller upp huvudet själv och kan vrida det åt båda hållen när man bär honom upprätt och han kan lyfta det korta stunder när han ligger på mage. Han har börjat le och "prata" en hel del och vi väntar med spänning på det första riktiga skrattet! Han sover själv i sin vagga från ca 20-21 på kvällen och vaknar "på riktigt" mellan 07-09. Däremellan äter han två snabba gånger och har inga problem att somna om därefter (brukar äta och byta blöja vid 01-02 och 04-05 och från det att han vaknar till att han somnar om tar det inte mer än 20 min). Han tycker mycket om att ligga i vagnen när man är på promenad.
 
Ska även passa på att säga att det har ekat lite tomt här ett par dagar på grund av att våran router har sagt tack och godnatt här hemma, men nu har jag fått låna ett mobilt bredband av pappa tills vi får igång vårt eget internet igen. Och för er som undrar: bandet på fotleden är för att han vart inskriven på Drottning Silvias barnsjukhus tills igår, men mer om det i ett annat inlägg. 
 

En trevlig mini-semester!

Borta bra men hemma bäst!
 
Nu är vi hemma igen efter fyra dagars mini-semester i Strömstad och i Arvika. Det har gått jättebra att åka bil med Elias, han har mest sovit hela tiden eller legat och tittat på sitt favoritgosedjur (eller sin favoritmamma!). 
 
 
Strömstad bjöd på fint väder (om än lite blåsigt) och vi hann med den hel del släktmöten och en god lunch på bryggan i hamnen. Fina promenadområden och vi utforskade stora delar av Strömstad till fots med barnvagn. Lite shopping hann vi med innan vi på söndag eftermiddag begav oss vidare norröver, via Norge, till Värmland och Arvika. 
 
Bodde hos min kusin + man och deras barn och vovve. Det var jättekul att träffa dem igen och vi hann även där med lite andra släktmöten och en tur till Arvika centrum för fönstershopping och fika på Sågudden. 
 
 
Så här ser vår fina lillskrutt ut nu, hela 4 veckor gammal. Tiden går så fort och det gäller verkligen att ta vara på varenda dag. 

Dags för roadtrip

 
"Åh så gött!" tänkte jag i förmiddags när lilleman låg och sov i bästa baby-anda med nappen på sniskan. "Här kommer det hinnas med mycket hemmagöra", okej.. Innan jag hade hunnit uttala "hemmagöra" var Elias vaken och pigg och har så varit sen dess bortsett från två minikorta sovpauser där jag hann med att äta lite och rensa/steka/frysa in kantareller. 
 
Den där packningen inför roadtripen i morgon har inte blivit av ännu, nej. Däremot har vi lekt en massa idag, Elias och jag, Babygymmet har varit en riktig hit och förutom spegeln tycker han nu även musikplattan och ett gult lejon som hänger är spännande. Så där låg han och pratade och tittade och tyckte det var fantastiskt intressant att lejonet rasslade när man gungade på det. 
 
Angående roadtripen vi ska göra, i morgon bär det av till Strömstad där det vankas "Räkans dag" och släktbesök. På söndag rullar vi vidare mot Arvika där det blir ytterligare släkthäng. Vi kommer hem igen på tisdag och Elias lär ha nypmärken på kinderna efter de här dagarna!

Mammas lilla Twister!

Ser ni likheten? Elias vs Twister-glass. Färgglad och söt i sin pappas gamla sparkdräkt. Vem har sagt att inte killar kan ha rosa!? 
 

En grabb på bättringsvägen!

 
Mammas fina kille är på bättringsvägen. Han fick ju lite ont i magen av all antibiotika men nu har han fått lite magmedicin mot det och det verkar fungera bra så nu är han nästan precis som vanligt igen. Underbart! 
 
Igår var vi på BVC och det visade sig att Elias ätit mycket bra trots sjukdom! Nu väger han hela 3820 gram, förra veckan vägde han 3400. Han ökar med raketfart, det är bra det! Snart har han gått upp ett kilo från när vi åkte hem från BB. När det gäller övrig utveckling är han en hejare på att fixera blicken och titta på alla olika människor. Han fixerar även blicken på sitt favoritgosedjur och kan följa med i blicken till viss del. 
 
Tack vare att han blivit så mycket bättre har han återgått till sina fina sovrutiner igen. I natt sov han från 22-03.30, sedan käkade han lite och vi bytte blöja och så sov han från 04-07 då han fick komma upp i sängen och mysa med pappa tills det var dags att gå upp. Det känns så skönt att han trivs så bra med att sova i vaggan. Han somnar själv i den nu och man behöver inte vagga honom till sömns utan han kan ligga där nöjd och belåten och lyssna till sitt gosedjur som spelar godnattvisan och så slumrar han in efter ett tag. 

Tisdagshäng i POP-kläder

Idag hänger vår fina grabb runt i Polarn O Pyret-kläder. De har så mycket fint, synd att det är lite dyrt bara. Men det märks snabbt att det även är bättre kvalité än t ex Lindex kläder som blir slitna i tvätten snabbt. Man får blanda helt enkelt, och nedan fina pikétröja och "jeansbrallor" har Elias fått i present. Vi har varit ute i princip hela dagen och tittat på Gothia Cup, fortfarande på permission från sjukhuset. 
 
Angående sjukhuset, överläkaren ringde idag och vi har nu fått ny medicin utskriven till lillen. Om ca 1-2 veckor ska tillbaka för en typ av MR-röntgen. De för in en slang genom magen på honom med radioaktivt ämne som de sprutar in vid njurarna. Sedan får man vänta 4-5 timmar och efter det görs en scanning av honom då de ser hur njurarna fungerar och att allt står rätt till, vilket vi verkligen hoppas på! Om allting går bra där blir han äntligen utskriven från Drottning Silvias barnsjukhus, tills dess har vi permission och han får fortsätta ha sitt id/sjukhusband runt fotleden.
 
 

Drottning Silvias barnsjukhus

Sedan i lördags har Elias varit inskriven på Drottning Silvias barnsjukhus. Vi tyckte han hade varit lite annorlunda sen i torsdags och att han lät så mycket när han andades. Så jag ringde sjukvårdsupplysningen som sa att vi skulle åka in. Sagt och gjort, vi åkte in och fick träffa en superbra läkare som konstaterade att andningen var det då inget fel på, lungor och hjärta lät bra. Han låter antagligen bara som en ångvält när han sover. 
 
Däremot visade det sig att Elias hade fått urinvägsinfektion så vi blev inlagda. Igår gjorde dem ett ultraljud på urinblåsan och njurarna (det gör de på alla barn som är under 1 år för att utesluta missbildningar mm) men det såg bra ut och det konstaterades att urinvägsinfektionen sitter i ena njuren. Han behandlas nu med antibiotika (som han för övrigt tycker är mycket smarrigt!) och vi är i skrivandets stund hemma på permission. Vid ett ska vi tillbaka igen, vi kommer nog vara inlagda ett par dagar till. Det är ju himla bra att de är så noggranna med de små. 
 
Att vi har permission firade Elias med att bajsa ner soffan och mig nu under morgonen, mycket nöjd liten grabb och lite mindre nöjd mamma ;-) 
 
En liten Elias i knäet, vattenkammad och tjusig!

Ett roligt babygym!

 
Elias mormor, morfar och moster gav honom det här fina babygymmet. I tisdags när han fyllde två veckor packade vi upp det för att se om han redan nu hade någon behållning av det.
 
Svaret på det: oh ja!
 
Han tycker jättemycket om spegeln och igår låg han i tjugo minuter och tittade på sig själv och "pratade" och räckte ut tungan. En av skallrorna intresserade honom litegranna också men spegeln var helt klart redan nu mycket, mycket intressant. Utöver den här spegeln har Elias en annan favorit också som är med överallt, jag ska visa den i ett annat inlägg :) 

Strandhäng

Vi har passat på att vara ute mycket med Elias när vädret tillåtit, promenader, lunch och fika på uteserveringar och i söndags var vi en tur till havet. Barnmorskan säger att det bara är bra att vara ute i friska luften, det tycker även jag som mamma vill jag lova! 
 
Strandhäng med bebis gick över förväntanoch vi var där i 3-4 timmar. Vi åkte till Smarholmen och hittade en hyfsat avskild gräsplätt vid havet. Elias låg tyst i vagnen och tittade sig runt omkring i princip hela tiden bortsett från en liten matpaus. Vi vuxna ägnade oss åt att bada (inte jag dock, tyvärr!) och sedan grillade vi korv. En jättebra dag!
 

15 dagar och BVC-besök

Idag är Elias 15 dagar, 15 hela dagar. Tiden går så fort, samtidigt som det känns som att han har varit hos oss en evighet. Knepig känsla det där!
 
Vi var på BVC och lillskrutten har ätit bra, 3400 gram väger han nu, tillskillnad mot 2960 som han vägde när vi åkte hem från BB för 1½ vecka sedan. Han hade även skjutit i höjden, när han föddes mätte Elias 48 cm och idag var han hela 53 cm lång!
 
Det firade vi med att ta ett premiärbad i nya baljan, inte direkt en favorit...ännu!
 
Vår fina kille!

Välkommen till världen!

 
Den 26 juni klockan 16.41 föddes äntligen våran älskade Elias, 3060 gram och 48 cm lång. Detta är en blogg om honom och livet runt omkring.
 

lillaelias.blogg.se

En blogg om vår fina lilla Elias som kom till världen 26 juni 2012.

RSS 2.0