Kompisbesök

Idag hade vi besök av Elias bästa kompis Sam :) Dem lekte så det stod härliga till, så skoj att Elias inte var blyg alls utan skrattade och pratade massa. Nu sover han som en stock, det är jobbigt att leka...



Morgonhälsning!



Goooo morron kompisar!!

En vecka sen...

...ooops!
Nu var det en vecka sen det uppdaterades här. Bättring!

Här har det vart full rulle i vanlig ordning. Elias härjar runt här hemma, han tar sig inte fram själv, men han ska stå och hoppa och gå och kasta sig åt höger och vänster om vartannat. En liten vilde! Det är i alla fall mycket skoj att sitta och leka på golvet i sitt eget rum. Pilla med prylar, prata och skratta. I helgen har Elias haft mycket besök, han blev dessutom sju månader i lördags! :)

Han har börjat drömma mardrömmar och sover gärna mellan oss i sängen. Han somnar alltid i sin egen säng men självklart får han komma över när han gnyr och är orolig. Då somnar han om så gott. Det viktigaste för oss är att han känner sig trygg!

I morse vaknade jag klockan åtta av att Elias låg och lekte med sina fötter bredvid mig. Undra hur länge han hade vart vaken? Fick ett härligt leende när jag tittade på honom! Vår fina kille!

En hel portion gröt smaskade han i sig till frukost. Nu sover han sin förmiddagslur och sen är det dags för en promenad.



Goaste killen vid frukosten!

Övning ger färdighet



Ligga på mage har aldrig varit Elias grej. Rygg eller sida är mycket skojigare. Men ska man komma någonstans i den här världen behövs det övas på mage så det är vad vi gör lite titt som tätt nu för tiden.

Nu har han fattat grejen med att åla bakåt så muttra han surt eftersom leksakerna hamnar längre ifrån honom. Det är ganska kul att ligga på mage om man får leka med mammas fötter också. Eller om mamma eller pappa ligger bredvid.

Han försöker verkligen att ta sig framåt den lille parveln, men det går än så länge inte så bra ;)

Tvätta händerna



Det bästa med att äta mat är att man får tvätta händerna efteråt. Det är hur kul som helst tycker Elias och vi kan stå där i flera minuter och leka med vattnet.

Idag åt Elias lax. Det verkade han faktiskt tycka var helt okej :)

Nyfriserad kille

Igår slog vi äntligen slag i saken och frisserade lilleman. Hade gärna låtit honom ha kvar sin fina kalufs men av praktiska skäl fick den ryka. Jag är VERKLIGEN ingen frisör men nu ser han i alla fall, håret åker inte in i ögonen och maten fastnar inte i luggen.


Ja, helt missnöjd med håret verkar han inte va!

Living on the edge



Vi har ju haft väldiga problem att gå ut med vagnen ett tag då Elias tyckt det vart pest. Har bara vart ute när jag har haft sällskap men idag vågade jag mig ut själv och det gick finnemang. Skönt, för jag älskar att vara ute och gå och innan var vi allid ute minst en timme per dag. Nu tog vi en promenad på 40 min och jag hade en go och glad unge i vagnen hela tiden!

Det hjälper förresten att skriva om när det går dåligt med maten. I eftermiddags åt Elias iaf 1 msk biffpure och 1 msk jordgubbspure. Alltid något :)

Läkarbesök

Igår var vi på läkarbesök och tillika försenad 6-månkontroll. Lilleman fick en OK-stämpel av doktorn så det vart ju bra :)

6 1/2 månad väger Elias nu 8260 gram och är 69 cm lång. Eftersom han inte äter så bra så ska vi tillbaka om en månad och kolla vikten men allting såg bra ut.

Elias VS mamma, pappa och maten = 75373383622 - 0.
Dags att börja vinna lite nu. Ett tag gillade han ju min ärt-och kycklingpure men nu vill han inte ha någon mat.

Överskattat



Elias tycker leksaker är rätt överskattat. Vem behöver det när det finns sådana här smaskiga tvättservettpaket att smaska på?!

Barnmat

Barnmat. Omdiskuterat ämne det där.

Egentligen ska man ju ha kossan stående på gården och slakta och stycka den själv. Örterna ska frodas i slänten. Löken och potatisen ska växa i landet. Och vattnet ska ha kokats och kokats till det knappt finns nåt vatten kvar.

Riktigt så går det inte till här.

Kossan är förvisso svensk men har definitivt inte bott på vår bakgård. Örterna växer iaf i krukor i köksfönstret. Löken och potatisen är hämtade på Ica Maxi och vattnet är vanligt hederligt kranvatten. Å tänka sig, det går bra ändå!


Här kokas det helt okej barnmat ;)

Välkommen 2013!

Här har det ekat tomt med inlägg under början av året men nu kommer en uppdatering. Får väl ha som nyårslöfte att försöka blogga åtminstone varannan dag!

Vi hade ett mysigt nyår med god mat här hemma bara lilla familjen. Elias har startat året i full fart. Han tyckte INTE om sittdelen och vägrar typ fortfarande att åka vagn. Ska ge det ett försök i morgon igen... Det är inte så skoj o sitta inne hela tiden.

Idag ålade Elias baklänges, det går 'framåt' eller vad man ska säga. Han är stadigare när han sitter och kan sitta själv korta stunder. Han är pappig som sjutton, mammsen är rätt trist. Han har hunnit ha feber men verkade inte bli nåt mer än två gnälldagar... Han vägrar att äta ur flaska helt plötsligt och är inte så sugen på att amma heller, helst bara leka med mammas behag. Gröt äter han en hel portion nästan varje dag och mammas ärt-och kycklingpure är god.

Han är världens goaste unge och vi ser fram emot ett nytt år tillsammans!


Sitta i hårdliften och leka med prylar är kul!!

lillaelias.blogg.se

En blogg om vår fina lilla Elias som kom till världen 26 juni 2012.

RSS 2.0