Montering






Idag har Elias hjälpt mig med att montera om vagnen. Nu är han en stor kille och ska därför få åka i sittdelen i stället. Spännande var det tyckte han, nu återstår bara att se hur han gillar det ute. Förhoppningsvis bättre än va han gillat liggdelen senaste tiden ;) Blir nog en premiär sen... eller i morgon!

För övrigt är det tur att han inte kan så mkt ord... Det hoppade en del svordomar ur munnen på mig när jag fixade med vagnen.


Bokläsning

Elias fick lite böcker i julklapp. Dem tyckte han mycket om! Igår kväll satt han i soffan och läste i sin pekbok med bilar.



Skönt med lugn o ro tyckte Elias efter tre dagar med massa folk på besök.

En fin jul

Vi har haft en fin jul :) Elias första! Han var så exalterad över julafton att han ville gå upp redan halv fyra ;) Som tur var somnade han om kl fem. På julafton var Elias mormor, morfar och moster här. Vi åt traditionsenligt julbord och öppnade julklappar, mängder av julklappar.



Elias var trött när gästerna gick och la sig i soffan och läste ur en av sina fina julklappar.

Igår firade vi jul med Elias farmor, sina två farbröder och gammelmormor. Det blev rester av julbordet och pepparkakscheesecake med apelsin till efterrätt. Mysigt och även här blev det julklappsutdelning, vad vår familj vart snäll i år. Elias blev mycket nöjd över sina klappar. Han invigde sin ena badbok under kvällsdoppet och det vart mkt intressant läsning låter han hälsa.

Idag är det kalkonmiddag hos Elias mormor och morfar och då kommer även gammelfarmor och gammelfarfar på besök :)

God fortsättning på er alla!

Nu är det jul...

...här i vårt hus (nåja, lägenhet!).

Full rulle senaste dagarna. Nu är alla klappar inköpta och just nu sitter jag och skriver rim. Granen är klädd och pyntet framme. Julmaten är köpt och igår stekte jag 1,5 kg köttbullar. I helgen blir det sillinläggning, skinkan ska griljeras, det ska julstädas, janssons ska lagas... Ja, en går ju inte sysslolös iaf. Elias är inte jättesammarbetsvillig så får passa på att greja när han sover - typ nu.



Så här trött blev Elias efter julhandling på Maxi!

Mamma - Lilleman: 2-1

Ha! Igår somnade lilleman 19.30 igen efter att de senaste kvällarna vägrat lägga sig förrän 22. Vaknade till efter en halvtimme men efter några godnattvisor sov han gott igen.

Mamma - Lilleman: 1-0!

Klockan 01.30 bestämmer sig Lilleman för att vara pigg. I över en timme ligger han och pratar och viftar på tårna. 'Där fick jag dig morsan!'

Mamma - Lilleman: 1-1!

Klockan 02.30 ligger mamman bredvid och vägrar ge med sig. Här ska det inte lekas eller busas. Här ska sovas! Strax därpå somnar lilleman om och vi går upp vid åtta i stället.

Mamma - Lilleman: 2-1!

Morfar på besök

Idag hade jag och Elias morfar på besök. Det var mysigt! Elias var glad och nöjd över besöket :) Sedan sov han 90 min, det är ansträngande att leka!

Nu chillar vi framför skidskyttet. Längtar tills pappsen tar helg kl 17.



Lucia




Så här glad var Elias efter att ha badat, tagit en powernap och fått på sig pyjamasen. Fullt ös i gymmet, vände och vred sig åt alla håll pch kanter. Nu ligger han och sover bredvid mig i soffan, vi inväntar Jens som slutar jobba sju.

I övrigt har vi lekt och lekt här hemma idag. Lilleman är inte påverkad av vaccinet längre, än dock lite känsligare än vanligt men inga supersura miner i alla fall. Jag håller på med 'projekt walk in closet'. Spacklade häromdan och hade tänkt måla igår kväll men det tyckte inte Elias. Idag har jag däremot fått målat listerna, hörnen, galgstången och en vägg. Det går med andra ord framåt, sakta men säkert... :)

Premiär!

Febern gick inte ner tyvärr. 39 grader hade lilleman under dagen och säkert ännu lite mer i natt. Han fick sova i vår säng då han sov så oroligt i sin egen. Idag vaknade han upp kvart över åtta, feberfri och glad (peppar, peppar).

Det firade vi med en liten premiär: att äta i matstolen. Elias åt en hel smakportion gröt gjord på 3/4-dels vatten :) Duktiga killen!


Kan inte vända på bilden via telefonen som jag bloggar på men så här såg det ut i morse :)

Vaccination och 5-månkontroll

Igår var vi på BVC. Det var dags för 5-månkontroll och vaccination. Elias, 5 1/2 månad, väger nu 7885 gram och mäter 68 cm. En helt 'normaltjock/smal' kille som är lite längre än medel.

Sedan var det dags för vaccination. Elias är ju en blyg kille som inte är så förtjust i 'äldre vuxna' men han gillar vår bvc-tant mycket. Men... Så kom en till bvc-tant som skulle hjälpa till med spruttagningen. Elias tittade på henne, putade ut underläppen, blev högröd i ansiktet, tog i från tårna och skrek och skrek och skrek som om han sett ett spöke. Vi kom liksom lite av oss och försökte trösta honom men han bara skrek. Bestämde oss för att ta sprutorna och trösta sen och vips så var dem tagna. När bvc-tant 2 försvunnit ur rummet gick Elias att trösta och sedan vart han glad igen. Stackars bvc-tanten som fick honom att gråta. Hon såg alldeles förskräckt ut men vår bvc-tant sa att det är för att han är en sån medveten liten kille som han reagerar så på främlingar.

Han sov från 21-05.30, åt och somnade om till 08.15. Så utvilad kände jag mig :) Idag har lillen feber pga vaccinationen men har lekt och så under morgonen iaf. Han hade 38.6 så gav han Alvedon och tempade han en stund efter och då var det nere på 38.3 så det funkade ju fint :) Nu sover han förmiddagsluren och jag hoppas febern ska ha gått ner ytterligare när han vaknar.

En slagen hjälte

Vintermys

Igår hade vi syster här och det blev julbak: lussebullar, knäck, mandelpepparkakor, mozartkulor och cornflakes/nougatsnacks. Mums! Ute ligger snön vit på marken och vi har haft strålande väder ett par dagar. Kallt och vintrigt! Idag hänger jag och Elias bland annat framför Vinterstudion :)


Livstecken!

Vi vill bara ge ett livstecken :) I lördags flyttade vi in i vår nya lägenhet och trots flyttlådor överallt trivs vi redan kanon. Vi mår toppen och Elias har fått tillbaka sina fina sovrutiner igen. Två tänder kikar upp och han älskar att leka med sin napp.


Elias i skrivandeta stund, vi leker i sängen :)

lillaelias.blogg.se

En blogg om vår fina lilla Elias som kom till världen 26 juni 2012.

RSS 2.0