6 veckor och rutiner i vardagen

Idag har det gått 6 veckor sedan lilleman kom till världen, vilken resa det har varit. Nu börjar vi verkligen lära känna vår lilla grabb, vad han gillar och vad han inte gillar. När han vill sova, äta, gosa eller leka. Vi vet på ett ungefär vilka sovtider han har och vi har fått in bra rutiner i vardagen.
 
På morgonen har vi en liten mysstund i sängen innan vi går upp runt nio. Han är pigg och glad och det blir oftast lite sång och bus i soffan under förmiddagen. Runt lunchtid brukar han sova en sväng och vi brukar passa på att göra ärenden. 
 
 
Varje eftermiddag brukar vi leka en stund i babygymmet, det tycker han mycket om. Han sparkar och pratar och lyssnar och tittar på alla färgglada leksaker i gymmet. Vi brukar även passa på att öva att ha honom lite på magen så han får träna nacken och han blir starkare och starkare för varje dag som går. 
 
 
Det blir minst en promenad i barnvagnen varje dag (om det inte spöregnar konstant!) och Elias gillar än så länge att ligga i vagnen. Antingen sover han eller så ligger han och tittar sig omkring. 
 
På kvällen blir det mysstund innan läggdags. Det blir ett sista kvällsmål runt 19-21 och då får han även på sig pyjamas och vi släcker ner litegranna och drar för gardiner. Det brukar bli lite mys i knäet och några vaggvisor innan vi lägger ner honom i sängen. Ska han badas gör han det vid den här tiden också, han börjar tycka det blir allt trevligare med badet, framförallt efteråt då jag brukar massera in honom i olja och han får ligga i bara blöjan och mysa med filt i pappsens knä. Han har enda sedan vi kom hem somnat i vaggan mellan 20.30-22 och när han har gjort det brukar vi vuxna passa på att ha lite egentid framför tv:n :) Som tidigare skrivet vaknar han för mat en gång under natten (runt 02 har det vart det senaste och då är han vaken i ungefär 15-20 minuter) och sedan en sväng vid tidig morgon men han somnar om även efter den matningen.
 
Elias kvällsmyser efter ett bad!


Kommentarer
lisa

Heeej! Vad kul att du har en blogg igen! Å vilket underbart "ämne". Din son är sååå himla vacker, verkar passa dej ypperligt som mamma:) ska bli kul å följa er gumman!

KRAM

2012-08-07 @ 18:27:34
URL: http://lisa-sd.blogspot.com
Annie

Men oj, vad lik han var dig på den nedre bilden Sanna! Kul :) skönt att han har såna fina rutiner.

2012-08-07 @ 23:14:43
URL: http://gladastunder.wordpress.com
Sara - Mamma till Elvin

Så söt han är :)

2012-08-08 @ 17:31:41
URL: http://Www.frookensara.blogg.se
Emma

Vilka fina rutiner ni fått in! tycker knappt vi har några än.. :)

2012-08-08 @ 19:29:13
URL: http://lifeasemmaknowit.blogg.se
Anna

Så kul att följa er när min egen lilla kille är nästan lika gammal, ( född 3/6). Så söt han är, eran lilla prins :)

2012-08-09 @ 13:03:33
URL: http://annacea.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lillaelias.blogg.se

En blogg om vår fina lilla Elias som kom till världen 26 juni 2012.

RSS 2.0