Vaccination och 5-månkontroll

Igår var vi på BVC. Det var dags för 5-månkontroll och vaccination. Elias, 5 1/2 månad, väger nu 7885 gram och mäter 68 cm. En helt 'normaltjock/smal' kille som är lite längre än medel.

Sedan var det dags för vaccination. Elias är ju en blyg kille som inte är så förtjust i 'äldre vuxna' men han gillar vår bvc-tant mycket. Men... Så kom en till bvc-tant som skulle hjälpa till med spruttagningen. Elias tittade på henne, putade ut underläppen, blev högröd i ansiktet, tog i från tårna och skrek och skrek och skrek som om han sett ett spöke. Vi kom liksom lite av oss och försökte trösta honom men han bara skrek. Bestämde oss för att ta sprutorna och trösta sen och vips så var dem tagna. När bvc-tant 2 försvunnit ur rummet gick Elias att trösta och sedan vart han glad igen. Stackars bvc-tanten som fick honom att gråta. Hon såg alldeles förskräckt ut men vår bvc-tant sa att det är för att han är en sån medveten liten kille som han reagerar så på främlingar.

Han sov från 21-05.30, åt och somnade om till 08.15. Så utvilad kände jag mig :) Idag har lillen feber pga vaccinationen men har lekt och så under morgonen iaf. Han hade 38.6 så gav han Alvedon och tempade han en stund efter och då var det nere på 38.3 så det funkade ju fint :) Nu sover han förmiddagsluren och jag hoppas febern ska ha gått ner ytterligare när han vaknar.

En slagen hjälte


Kommentarer
morfar

Lille gubben! hoppas att han inte blir rädd för morfar nästa gång vi träffas... :)

2012-12-11 @ 10:43:54


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lillaelias.blogg.se

En blogg om vår fina lilla Elias som kom till världen 26 juni 2012.

RSS 2.0